funderinglogo

Project Boskoop

Met een kluswoning van Fundering bouw je aan je eigen huis, zónder dat je direct een hypotheek nodig hebt. Fundering heeft in Boskoop 3 kluswoningen beschikbaar.

Een kluswoning is een stukje van een oud schoolgebouw dat je zelf gaat verbouwen tot je eigen huis! Eerst huur je de woning een paar jaar van ons, voor een sociale huurprijs. Zodra je genoeg inkomen hebt, kun je de woning tegen een gunstige prijs van ons kopen en is de winst voor jou! 

Natuurlijk kost klussen ook geld. Je krijgt een klusbudget van Fundering tot je beschikking. Je krijgt een kluscoach die je helpt bij het proces. En natuurlijk ga je zelf met je eigen handen aan de slag! 

Lijkt het je wat? Lees dan vooral verder!

De mooiste woning maak je zelf

De drie kluswoningen van Fundering liggen aan de Wilhelminalaan in Boskoop. Een ruime en groene locatie. Het centrum is 5 minuten fietsen. Het treinstation is nog geen 10 minuten lopen. Zo ben je snel in Gouda of Alphen aan den Rijn. . 

Het oude schoolgebouw krijgt een nieuw leven als woongebouw voor 6 woningen. Daarvan zijn er 3 kluswoningen voor Fundering. De woningen hebben allemaal een voortuin en achtertuin. Elke woning heeft ook een eigen parkeerplek. De woningen grenzen aan het water. Het zijn kleine bungalows, dus woningen met één bouwlaag. Je mag in de tuin een uitbouw maken. Daardoor krijg je een grotere woning. Je kunt hier prima wonen met 1 of 2 personen, of met een klein gezin. 

Begeleiding van de Kluscoach

Je krijgt een ‘kluscoach’ om jou te begeleiden. Vooral in het begin van het project zal deze persoon jou goed op weg helpen. Hij of zij regelt je klusbudget. Ook controleert de kluscoach of je de verbouwing op de juiste manier doet. 

Kluspaspoort

We willen jou zoveel mogelijk vrijheid geven hoe je de verbouwing wilt aanpakken. Maar andere zelfbouwers in het gebouw en de buren in de straat moeten er geen last hebben. Daarom hebben we enkele regels vastgelegd in een “kluspaspoort”.

Dat heeft niets te maken met een gewoon paspoort, maar het is een document waarin je alle regels vindt voor een specifieke kavel. Bijvoorbeeld: wat mag je wel en niet verbouwen. Ook staat erin dat je je woning binnen een bepaalde tijd af moet bouwen. In het kluspaspoort lees je ook allerlei financiële informatie. De kluspaspoorten kan je vinden op onze website, of opvragen bij de Kluscoach. 

Wat is een kluswoning van Fundering?

Een kluswoning in Boskoop is een stukje van een oud schoolgebouw waarin je kunt gaan wonen. Fundering zorgt ervoor dat jij jezelf helemaal kwijt kan in jouw eigen kluswoning, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de verbouwing. Dat doen we door alles wat gemeenschappelijk is alvast voor je te regelen. Zo hoef je op voorhand niet over elke schroef te overleggen met je buren. Jij kan individueel starten, dat noemen we ‘klusrijp’ maken.

Met het klusbudget dat Fundering beschikbaar stelt kan je materialen aanschaffen en af en toe kan je een vakman inhuren voor specialistisch werk, zoals een loodgieter. Maar je zal veel zelf moeten doen om het project binnen het budget te realiseren! Uiteindelijk zal jouw woning ook aan bepaalde eisen moeten voldoen, bijvoorbeeld die uit het Bouwbesluit. Gelukkig levert Fundering al een hele hoop tekeningen, berekeningen en onderzoeken aan om je op weg te helpen.

Vooraf maken wij elke kluskavel ‘klusrijp’.

 • nieuwe toegangsdeur naar elke kluswoning
 • nieuwe kabels en leidingen tot aan de meterkast (inclusief 
watermeter)
 • nieuwe riolering tot aan de kluskavel
 • de tekeningen en constructieberekeningen zijn gemaakt
 • aanpassingen aan de gevels (voor een deel)
 • er is per woning een vergunning op basis van een principe- 
ontwerp
 • elke kluskavel hee een waarde-indicatie van het principe- 
ontwerp
 • het gemeenschappelijk parkeerterrein is aangelegd
 • de nodige onderzoeken (asbest, bouwtechnische staat, e.d.) zijn 
uitgevoerd

Dit ga je zelf doen:

 • de isolatie van de vloeren, gevels en daken
 • het maken van de leidingschacht (t.b.v. leidingen)
 • aanbrengen woningscheidende wanden en de binnenwanden
 • de installaties binnen de woning (electra, water, ventilatie, e.d.)
 • de badkamer, het toilet en de keuken
 • de afwerking en inrichting van de woning en de tuin

Planning

Inschrijven is mogelijk vanaf 12 maart 2018. Schrijf je in voor het project door het inschrijfformulier in te vullen. Selectie vindt plaats op volgorde van inschrijving. We kijken naar je kennis, motivatie en ervaring. 

Meer informatie?

Natuurlijk wil je alles goed weten voordat je de stap zet om een kluskavel te kopen. Op de website van Fundering staat veel informatie zoals de kavelpaspoorten en alle financiele gegegevens. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de Kluscoach via info@fundering.org. Hij of zij kan je kan je ook adviseren of het project bij je past. 

Kenmerken

Verkoop: 2018

Beschikbaar: 3 kluskavels

Type: Kluswoningen

Prijs: vanaf €136.390

Oppervlakte: 50 - 60 m² + grote tuinen

Locatie

Wilt u zich aanmelden voor dit project?

Neem contact op

Impressie