funderinglogo

Kluswoningen voor statushouders in Leiden

Andere projecten

Toussaintkade Leiden

In Leiden, in een voormalig ROC gebouw aan de Toussaintkade, realiseert Fundering 20 tot 25 kluswoningen voor statushouders. Deze woningen zijn onderdeel van een grotere ontwikkeling waar Steenvlinder een unieke combinatie realiseert van nieuwbouwkavels en kluseenheden. 

Stedelijk wonen in alle rust

Door de herontwikkeling ontstaat er een volledige zelfbouwwijk, waar ieder individu zijn eigen, unieke woning kan realiseren. De omgeving heeft veel groen en grenst vlak aan het water. Er is een park aan de overkant, de locatie wordt omringd door andere woonwijken en biedt perfecte ontsluiting (uitvalswegen en openbaar vervoer). Voor wie stedelijk wil wonen in een rustige omgeving, de ideale plek! Het gehele traject wordt ondersteund door Steenvlinder. Wilt u meer weten over hun aanpak ga dan naar www.steenvlinder.nl.

Beleg in de kluswoningen in Leiden

Voor de aankoop en verbouwing van de drie kluswoningen in Leiden wordt een obligatielening uitgeschreven door Fundering. Deze impactvolle obligatie heeft een vaste hoofdsom, looptijd en rente. Als zekerheid krijgt u als obligatiehouder een eerste hypotheek op de woningen. U als belegger krijgt een nette rente en steunt dit prachtige maatschappelijke doel. Wilt u meer weten over deze obligatie ga dan naar www.andersfinancieren.nl.

Wat kunt u verwachten?

Stichting Fundering stelt aan de statushouders een kluswoning en bouwbudget beschikbaar omdat zij geen reguliere hypotheek kunnen krijgen.  De kluseenheden worden door Steenvlinder ‘klusrijp’ gemaakt, zodat de statushouder gelijk aan de slag kan. Daarnaast begeleidt de stichting de statushouders en wordt de integratie op allerlei vlakken gestimuleerd: want wie wil klussen, heeft hulp nodig. 

Stand van zaken en planning

Voor de daadwerkelijke start van het project zijn Fundering en Steenvlinder in afwachting van een definitief verkoopbesluit door het college van burgemeester en wethouders. Verwachting is dat dit besluit najaar 2017 zal plaatsvinden.

Meer informatie

U kunt zich alvast aanmelden als belangstellende voor dit project. Neem dan contact op met Fundering via info@fundering.org  

Wilt u meer weten over het project of over de obligatie? Bekijkt u dan de onderstaande links.

Kenmerken

Verkoop: nog niet bekend

Beschikbaar: 20 - 25 woningen

Type: kluswoningen

Prijs: nog niet bekend

Oppervlakte: nog niet bekend

Locatie

Wilt u zich aanmelden voor dit project?

Neem contact op

Impressie