funderinglogo

Kluswoningen voor statushouders in Vlaardingen

Van Limburg Stirumstraat, Vlaardingen

De tweede locatie waar statushouders aan de slag gaan om kluswoningen te transformeren tot woningen is in de gemeente Vlaardingen. In komen drie kluswoningen beschikbaar voor statushouders. Het totale project bevat 14 kluswoningen. 

Groen wonen middenin de stad

De woningen liggen in een groene omgeving en meer dan de helft van de parterre woning hebben zowel een voor- als achtertuin. De appartementen op de eerste verdieping krijgen een balkon. Ook aan kinderen is gedacht, op een deel van het schoolplein komt er een speelplein, dat is extra aantrekkelijk voor gezinnen. Hoewel deze locatie dichtbij het centrum, diverse uitvalswegen en het openbaar vervoer ligt, heb je toch idee dat je ver weg van de stad bent als je in deze groene omgeving woont. Het gehele traject wordt ondersteund door Steenvlinder. Wilt u meer weten over hun aanpak ga dan naar www.steenvlinder.nl.

Beleg in de kluswoningen in Vlaardingen

Voor de aankoop en verbouwing van de drie kluswoningen in Vlaardingen wordt een obligatielening uitgeschreven door Stichting Fundering. Deze impactvolle obligatie heeft een vaste hoofdsom, looptijd en rente. Als zekerheid krijgt u als obligatiehouder een eerste hypotheek op de woningen. U als belegger krijgt een nette rente en steunt dit prachtige maatschappelijke doel. Wilt u meer weten over deze obligatie ga dan naar www.andersfinancieren.nl.

Wat kunt u verwachten?

Stichting Fundering stelt aan de statushouders een kluswoning en bouwbudget beschikbaar omdat zij geen reguliere hypotheek kunnen krijgen.  De kluseenheden worden door Steenvlinder ‘klusrijp’ gemaakt, zodat de statushouder gelijk aan de slag kan. Daarnaast begeleidt de stichting de statushouders en wordt de integratie op allerlei vlakken gestimuleerd: want wie wil klussen, heeft hulp nodig. 

Stand van zaken en planning

Voor de daadwerkelijke start van het project zijn Fundering en Steenvlinder in afwachting van een definitief verkoopbesluit door het college van burgemeester en wethouders. 

Meer informatie

U kunt zich alvast aanmelden als belangstellende voor dit project. Neem dan contact op met Fundering via info@fundering.org  

Wilt u meer weten over het project of over de obligatie? Bekijkt u dan de onderstaande links.

Kenmerken

Verkoop: Najaar 2017

Beschikbaar: 14 kluskavels

Type: Kluswoningen

Prijs: Van € 64.800,- tot € 126.000 k.k.

Oppervlakte: Vanaf 54 m2

Locatie

Wilt u zich aanmelden voor dit project?

Neem contact op

Impressie